Για όλες τις απορίες που έχετε ή συμβουλές υγείας που επιθυμείτε, μπορείτε να …”Ρωτήσετε το γιατρό“. Αρκεί να συμπληρώσετε τη φόρμα με το ερώτημα σας, το οποίο πρέπει να είναι σύντομο και σαφές, και να αφορά ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που σας απασχολεί. Η ερώτηση δημοσιεύεται ανώνυμα.

   ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συγκεκριμένη στήλη έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν κάνει διάγνωση και δεν προτείνει θεραπεία, για τις οποίες πρέπει να απευθύνεστε μόνο στους κλινικούς ιατρούς που σας παρακολουθούν. Επίσης, δεν πρέπει να απευθύνεστε σ’ αυτήν τη στήλη για επείγοντα περιστατικά.

Ε: Ερώτηση: Πηγαίνω καθημερινά γυμναστήριο. Αυτό επηρεάζει κάποιες εξετάσεις και τι πρέπει να κάνω ; Α: Απάντηση: Η άσκηση όντως επηρεάζει μερικές εξετάσεις όπως πχ: η μέτρια άσκηση προκαλεί αύξηση των επιπέδων του σακχάρου, της κρεατινίνης, του ουρικού οξέος, της ουρίας, της CK, της AST, της LDH, του γαλακτικού οξέος και μείωση της χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, ενώ η έντονη και επίπονη άσκηση προκαλεί επιπλέον αύξηση της κορτιζόλης, της αλδοστερόνης, της αυξητικής ορμόνης, της ALT, της CPK, και μείωση του σιδήρου, καλίου, νατρίου, χολερυθρίνης. Οπότε είναι επιθυμητό για 24-48 ώρες πριν της αιμοληψία να αποφευχθεί η μυϊκή εργασία και άσκηση. (Απαντάει ο Ιατρός Μιχάλης Σκώνης – Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος)