Μικροβιολογικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Ρόδου

Μιχάλης Σκώνης – Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος στην πλατεία Αγίου Νικολάου

Το Μικροβιολογικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Ρόδου βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Νικολάου (στην πιάτσα των ΤΑΧΙ) και λειτουργεί υπό την επιστημονική διεύθυνση του Ιατρού Μικροβιολόγου-Βιοπαθολόγου Μιχάλη Σκώνη. Δραστηριοποιείται στο χώρο της ιδιωτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας, Το προσωπικό του εργαστηρίου διαθέτει άριστη επιστημονική κατάρτιση, με συνεχή εκπαίδευση και συμμετοχή σε σεμινάρια και ιατρικά συνέδρια.

Στο εργαστήριο μας ο κάθε εξεταζόμενος αντιμετωπίζεται μεμονωμένα, σύμφωνα με τις ανάγκες του. Ενημερώνεται για τις εξετάσεις που πρόκειται να κάνει καθώς και γίνεται αξιολόγηση των αποτελέσματων τους, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ιδιαιτερότητες του, όπως η γενική κατάσταση υγείας, το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό, οι κοινωνικές συνήθειες, περιβάλλον εργασίας, κτλ.

Τέλος, εάν το επιθυμεί ο εξεταζόμενος, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, στον εξεταζόμενο ή τον θεράποντα ιατρό, ταχυδρομικώς, με fax, sms ή e-mail .


“Η αξία των εργαστηριακών εξετάσεων είναι ανεκτίμητη καθώς μπορούν να μας βοηθήσουν: – επιβεβαιώνοντας μια κλινική υποψία ή αποκλείοντας μια κατάσταση ή ασθένεια, – παρέχοντας τη διαφορική διάγνωση πιθανών ασθενειών, – να ανακαλύψουμε τη βαρύτητα και τις πιθανές επιπλοκές της ασθένειας, και τέλος, – να καθοδηγήσουν τη θεραπεία. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων πρέπει να αξιολογούνται αποκλειστικά από τον κλινικό ιατρό. Δυστυχώς στη χώρα μας, είναι συνήθης η πρακτική κατά την οποία ο ασθενής προβαίνει μόνος του σε διαγνώσεις, είτε συζητώντας με φίλους και γνωστούς, είτε ψάχνοντας στοιχεία στο διαδίκτυο, που συνήθως είναι ανακριβή και αναδημοσιεύονται από διάφορες ιστοσελίδες και blogs με τη μέθοδο της “αντιγραφής/επικόλλησης”. Παρόμοια επικίνδυνη τακτική παρατηρείται και στα φάρμακα όπου αρκετοί λαμβάνουν αυθαιρέτως σκευάσματα που σύστησε κάποιος γνωστός ή συγγενής, επειδή σ’ εκείνον έχουν θετικά αποτελέσματα. Η κακή αυτή συνήθεια της αυτοδιάγνωσης είναι άκρως επικίνδυνη και οδηγεί με σημαντική καθυστέρηση στη διάγνωση και θεραπεία. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων δεν πρέπει να αξιολογούνται μεμονωμένα, αλλά σφαιρικά, σε συνάρτηση με τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης, το ιστορικό, κτλ., και μόνο από τον κλινικό ιατρό, ο οποίος και θα προβεί σε διάγνωση και θα προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.”

Μιχάλης Σκώνης Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος τ.Ιατρός Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών

Φωτογραφίες Εργαστηρίου